Geluidsisolatie aan je dak
Je huis isoleren, dat doe je natuurlijk vooral om de warmte binnenshuis te houden. Toch heeft isolatie ook nog andere eigenschappen die zeker meetellen wanneer jij je woning gaat isoleren. Een van die eigenschappen van isolatiemiddel is de isolatie van geluid. Er komt immers een hoop lawaai van binnenuit je huis binnen. Denk maar eens aan overvliegende vliegtuigen maar ook aan het verkeer buiten op straat. Wanneer jij nooit op je zolder komt zal je daar niets tot weinig van merken, maar wanneer je op zolder slaapt of er je werkruimte hebt zal jij zeker waarde hechten aan de geluidsisolatie van je dak.

Welke vormen geluidsisolatie zijn er mogelijk

Wanneer je bij isolatie echt enkel denkt aan het geluid zelf kan je het beste kiezen voor de bekende foam noppendekens. Dit materiaal is heel eenvoudig aan te brengen tegen je dak, maar ook bijvoorbeeld als isolatie tussen diverse ruimtes in je woning. Je dak akoestisch isoleren kan verder met Pavatherm, isovlas, Pavapor, Isofloc, Homatherm, Profix, Celit, luchtdichtingspapier van Pro Clima, korrels van Vermiculite, Acoustix Panterre, Pavatex houtvezels, Acoustix 2005 en Fermacell. Wanneer je echter besluit om je dak te isoleren voor geluid is het ook de moeite waard om het tegelijkertijd te isoleren tegen warmteverlies.

Twee vliegen in één klap

Isolatiematerialen als rockwool en glaswol hebben naast een warmte isolerende werking namelijk ook een geluidsisolerende werking. Hierdoor sla je dus twee vliegen in één klap; je hebt geen omgevingsgeluid meer op je zolder, en je bespaart op je stookkosten. Isolatiemateriaal wat warmte binnenhoudt zorgt er namelijk voor dat je cv-ketel minder hard hoeft te werken om je huis warm te houden in de wintermaanden. Je verdient op deze manier jouw investering in geluids- en warmte isolatie weer terug.