Glaswol is als isolatiemiddel enorm geliefd bij zowel professionals als doe-het-zelvers om een woning mee te isoleren. Een dak isoleren gaat heel gemakkelijk met glaswol dekens die overal in de handel verkrijgbaar zijn. De dekens laten zich heel eenvoudig op maat snijden en verwerken, en ook het afwerken naderhand is heel eenvoudig. Glaswol biedt een aantal isolatiemogelijkheden die we graag aan je voorleggen. Naast dakisolatie is het ook mogelijk om een spouwmuur hiermee te isoleren.

Glaswol heeft het grote voordeel dat het dampdoorlatend is. Mocht er dus vocht in je glaswol komen, dan zal dit er ook weer uit kunnen verdampen zonder dat het schimmelvorming achterlaat.
Deze manier met glaswoldekens is alleen mogelijk wanneer de spouwmuren nog worden aangelegd of tijdens een grootscheepse renovatie. Op het moment dat de spouwmuur van jouw woning naderhand wordt geïsoleerd met glaswol zal er moeten worden gekozen voor een andere glaswol variant; gespoten glaswol. Gespoten glaswol is ook de ideale isolatie bij een schuin dak of plafond wanneer er tussen twee lagen in geïsoleerd wordt.

Hoe gaat gespoten glaswol in zijn werking

Wanneer er gebruik wordt gemaakt van gespoten glaswol wordt er eerst een dampscherm geplaatst. Door dit dampscherm is er een extra bescherming tegen vocht van buitenaf. Daarna wordt er via een speciaal apparaat glaswol in een semi-vloeibare toestand in de spouwmuur of in het plafond gespoten. Het materiaal zal naadloos aansluiten waardoor er geen sprake is van koudebruggen. Het inspuiten van glaswol is echter geen werk wat je zelf kan gaan doen; je zal het aan de vakman moeten overlaten. Dit heeft als groot voordeel dat je gebruik kan maken van subsidies die door de overheid in het leven zijn geroepen zoals het verlaagde BTW tarief van 6 procent. Daarnaast is de machine waarmee de glaswol wordt ingespoten specialistisch materiaal waarmee je niet zelf aan de slag kan gaan.