Zoals u weet is het geen overbodige luxe om uw dak goed geïsoleerd te hebben. Er kan immers tot wel 30% aan warmte verloren gaan wanneer er geen gedegen dakisolatie aanwezig is.

Wanneer u overweegt uw dak te laten isoleren, is het natuurlijk van belang uit welke soorten isolatiemateriaal u kunt kiezen. Deze worden hieronder nader toegelicht.

 • Hardschuimplaten
  U kunt hardschuimplaten voor zowel een plat dak als een schuin dak gebruiken. Hardschuimplaten zijn in verschillende groottes te bestellen en vrij eenvoudig te snijden, wat het een gebruiksvriendelijk isolatiemateriaal maakt. Synthetisch hardschuimplaten hebben prima isolerende eigenschappen. Daarnaast hebben ze een brandwerende werking en nemen hardschuimplaten vrijwel geen vocht op. Al met al een prima optie voor dakisolatie.
 • Steenwol
  Ook steenwol is een goede optie voor het isoleren van uw dak. Steenwol heeft een prima prijs/kwaliteitsverhouding en behoudt altijd het isolerend vermogen. Daarbij is steenwol duurzaam, is het brandveilig en heeft steenwol een hoog geluidswerend effect. Steenwol verandert ook niet van vorm, u hoeft dus niet bang te zijn voor krimpen of uitzetting.
 • Glaswol
  U kunt uw dak ook isoleren met glaswol. Glaswol heeft vrijwel dezelfde positieve eigenschappen als steenwol. Glaswol is tevens een goed materiaal om schimmels en ongedierte buiten uw huis te houden. In tegenstelling tot steenwol kan glaswol tijdens het plaatsen wel zorgen voor irritatie van de ogen en huid.
 • Aluminium
  Tenslotte kunt u voor het isoleren van uw dak ook kiezen voor een aluminium noppenfolie. Deze folie isoleert uitstekend bij temperatuurschommelingen, en zorgt voor een uitstekende reflectie van kou of warmte. De folie bestaat uit een gemetalliseerde laag, maar is duurder dan bijvoorbeeld glas- of steenwol. De noppenfolie is wel makkelijk aan te brengen en is goed te bewerken.

Dakisolatie soorten
Vandaag de dag betaal je de hoofdprijs voor je energie. Een gemiddelde eengezinswoning verspilt een enorm stuk energie doordat het niet goed geïsoleerd is. Niet zo vreemd dus dat veel mensen op zoek gaan naar een manier om hun huis goed te isoleren terwijl ze er zo min mogelijk voor hoeven te verbouwen. Wanneer jij ook kiest voor een isolatie die een hoog rendement oplevert maar zo min mogelijk rommel geeft ligt de keuze voor dakisolatie voor de hand. Warmte stijgt immers op naar het dak van je huis, dus daar valt winst te behalen.
Je dak isoleren kan met een aantal methodes. Deze methodes gebruik je allemaal van binnenuit, dat wil zeggen; tussen de steunbalken van je dak installeer je isolatiemateriaal. We onderscheiden een viertal soorten;
– Platen van hardschuim. Dit systeem is heel milieuvriendelijk en doordat het materiaal hard is geeft het weinig gezondheidsklachten wanneer je het gaat aanbrengen. Je kan deze hardschuimplaten onder een hellend of een vlak dak aanbrengen. De platen zijn bij de bouwmarkt te krijgen en eenvoudig te monteren.
– Glaswol. Iets bewerkelijker maar heel effectief in het gebruik is glaswol. Glaswol is een materiaal wat nogal wat aandacht vereist tijdens de verwerking. Je rolt het eenvoudig uit tegen je dak, maar de vezels van glaswol zijn uiterst schadelijk wanneer je ze per ongeluk inademt. Wanneer je dit materiaal zelf aanbrengt zal je dus beschermende kleding moeten dragen.
– Steenwol. Vergelijkbaar met glaswol qua resultaten, maar het is gemaakt van ander materiaal; vulkanisch gesteente. Steenwol is iets minder schadelijk dan glaswol en gewoon verkrijgbaar bij de bouwmarkt.
– Aluminium noppenfolie. Heb je niet veel ruimte op je zolder en wil je geen ruimte verliezen maar wil je wel doeltreffend je dak isoleren; kies dan voor aluminium noppenfolie. Het folie weerkaatst de warmte waardoor deze binnenshuis blijft.

De exacte dakisolatie prijzen weten?

Contacteer isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het regionale aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.

Isolatiespecialist inschakelen?

U kunt met onze offerte service eenvoudig in contact komen met isolatiespecialisten. Zij kunnen u deskundig advies geven en een prijsopgave toesturen.

Door het aanbod te vergelijken betaalt u niet te veel voor dakisolatie. Bekijk de pagina offerte service.

Bekijk ook de volgende pagina’s:

> Dakisolatie
> Aandachtspunten
> Prijzen
> Voordelen
> Dakisolatie offertes