De subsidie op dakisolatie
Het voorschot wat je aan het energiebedrijf moet betalen lijkt wel ieder jaar hoger te worden. Dat is vreemd want je energieverbruik stijgt doorgaans niet. De reden van dit hogere voorschot is vaak het energieverbruik van je cv-ketel. In een woning die nog niet volledig is geïsoleerd stook je een groot gedeelte voor de vogeltjes. De warmte verdwijnt net zo hard via je dak naar buiten als dat jij het opwekt. Veel woningbezitters gaan dan ook over tot dakisolatie. Op die manier pak je precies die plek aan in je huis waardoor de warmte verdwijnt. Je stookkosten zullen minder hoog worden, dus je verdient die dakisolatie binnen een aantal jaren weer terug.

Dakisolatie uitbesteden

Dakisolatie is een klus die je het beste kan uitbesteden aan de specialist. Dit is niet zozeer omdat het een heel lastige klus is, maar wel omdat het een werk is waarbij schadelijke stoffen kunnen vrijkomen. Glaswol bijvoorbeeld heeft vezels die bij inademing tot gezondheidsrisico kunnen leiden.

Zo’n isolatiespecialist inhuren kost wat meer dan het zelf isoleren van je dak, maar daar heeft de overheid iets voor geregeld; subsidie op dakisolatie. Op deze manier stimuleert de overheid isolatiewerkzaamheden door een specialistisch bedrijf.

Kosten dakisolatie

Voor dakisolatie betaal je een lager BTW tarief; in plaats van 19 procent – een gebruikelijk tarief – betaal je slechts 6 procent BTW bij dakisolatie. Hierdoor valt de rekening van het isolatiebedrijf een stuk lager uit. Het lage percentage BTW heeft vooral betrekking op het arbeidsloon mits dit valt terug te voeren naar de isolatiewerkzaamheden zelf. Wanneer je werkzaamheden combineert in je huis waarbij isolatie slechts een onderdeel is wordt deze korting alleen verrekend bij de isolatiewerkzaamheden en voorbereidende werkzaamheden bij isolatie. Je hoeft geen ingewikkeld teruggave formulier in te dienen; het lage BTW tarief wordt door de isolatie specialist op de factuur automatisch verrekend.