Het isoleren van uw dak heeft een aantal belangrijke voordelen, welke hieronder worden besproken. De meeste warmte in een woning gaat verloren via het dak. Het moge duidelijk zijn dat een goede isolatie van uw dak u dus een flinke besparing op de stookkosten kan opleveren. Daarnaast is een goed geïsoleerd huis beter voor het milieu, en heeft u simpelweg meer comfort. Hieronder worden deze drie overwegingen nader toegelicht.

Kostenbesparing door dakisolatie

Met een goede dakisolatie kunt u de opstijgende warmte in uw woning binnenhouden. U kunt tot wel 10 m3 gas per m2 dakoppervlak per jaar besparen. Wanneer uw dak een oppervlak heeft van 80 m2, bespaart u zo een 800 m3 gas wat u een besparing oplevert van meer dan €400 euro per jaar.

De exacte prijzen weten?

Contacteer isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het regionale aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.

Voordelen voor het milieu

U doet het milieu een plezier wanneer u een gedegen dakisolatie heeft. Met uw lagere gasverbruik doet u minder beroep op de voorraad fossiele brandstoffen, welke natuurlijk geen onuitputtelijke bron zijn. Daarnaast stoot u minder broeikasgassen uit (CO2). Klimaatverandering wordt voornamelijk veroorzaakt door CO2-uitstoot.

Comfort

Het isoleren van uw dak biedt extra wooncomfort. Uw woning voelt minder kil aan waardoor deze behaaglijker wordt. Tevens zal u in de zomer ervaren dat uw woning koeler blijft, omdat de dakisolatie dan een warmtewerend effect heeft. Ook vocht– en schimmelproblemen krijgen minder snel de kans wanneer uw dak optimaal geïsoleerd is.

Waardestijging van uw woning

Naast het feit dat u uw investering via een lagere energierekening zult terugverdienen, wordt uw woning simpelweg meer waard wanneer u uw dak laat isoleren. Anderzijds zullen kopers eerder terugdeinzen voor het kopen van uw woning wanneer er geen goede dakisolatie aanwezig is. Het is een feit dat woningen met een beter energielabel in het algemeen sneller verkocht worden omdat deze populairder zijn.

Besparing op energiekosten

Het is duidelijk dat er behoorlijk veel energie verloren gaat wanneer een dak niet goed geïsoleerd is. Wanneer uw dak wél een goede isolatie kent, bespaart u al gauw zo een 10 m3 gas per m2 dakoppervlak per jaar. Dit kan leiden tot een besparing van enkele honderden euro’s per jaar.

Winddicht dak

Een dak dat niet of slecht geïsoleerd is, kan zorgen voor wind in huis. Wanneer het hard waait kan de lucht via de dakpannen als het ware naar binnen worden gezogen. Dit geeft uiteraard een onaangenaam effect.

Dakisolatie is beter voor het milieu

Een gedegen dakisolatie is beduidend minder belastend voor het milieu. Wanneer uw dak niet goed geïsoleerd is, verliest uw woning meer warmte. Hierdoor zal u meer moeten stoken, wat een hoger gasverbruik betekent. Het is goed om te beseffen dat de Nederlandse gasvoorraad niet eindeloos voorradig is. Hierbij komt nog dat een slecht geïsoleerd dak vervuilend is voor het milieu, met name door CO2-uitstoot. Dit werkt klimaatverandering in de hand.

Comfort van dakisolatie

Een goed geïsoleerd dak betekent simpelweg ook meer comfort. De warmte blijft ’s winters beter binnen, waardoor het uw woning aangenamer maakt om in te verblijven. Ook heeft u minder last van tocht in uw woning. In de zomer zorgt dakisolatie er juist voor dat uw woning niet te warm wordt, waardoor het voor u een leefbare plek blijft. En bovenal, een goed afgewerkte dakisolatie maakt uw huis een stuk mooier. Uw dak krijgt een metamorfose, en ziet er weer netjes en strak uit.

De exacte prijzen weten?

Contacteer isolatiebedrijven in jouw regio en vergelijk het regionale aanbod. Op deze manier kun je kiezen voor een specialist die jou het beste kan helpen. Onze dienst is gratis en vrijblijvend.

Isolatiespecialist inschakelen?

U kunt met onze offerte service eenvoudig in contact komen met enkele isolatiespecialisten uit de regio.

Zij kunnen u deskundig advies geven en u een gratis prijsopgave toesturen. Door het aanbod te vergelijken betaalt u niet te veel voor dakisolatie. Bekijk: offerte service.

Bekijk ook de volgende pagina’s:

> Dakisolatie
> Aandachtspunten
> Prijzen
> Soorten dakisolatie
> Offertes