Je zolder was voorheen een ruimte die alleen voor de opslag van oude meubelen en andere zaken werd gebruikt. Van een zolder een extra woonlaag maken is tegenwoordig echter helemaal in opkomst. Wanneer je gezin groeit zal je behoefte hebben aan extra woonruimte, en ook als werkruimte is een zolder enorm geliefd. Zolders zijn echter van oorsprong niet geïsoleerde ruimtes. De warmte die jij beneden in je huis opwekt zal altijd automatisch opstijgen waarna het via je dak je woning verlaat. Je zal dus zelf aan de slag moeten wanneer je geen last wil hebben van warmteverlies via je zolder. Voor zolderisolatie bestaat een aantal methodes; we zullen ze voor je omschrijven.

– Dakisolatie. Dit is de meest doeltreffende methode wanneer je de zolder als opslagruimte of extra woonlaag wil gaan gebruiken. Niet alleen zal je minder warmteverlies op je zolder ervaren; je zal ook meer wooncomfort op de onderliggende etages van je huis krijgen.
– Zoldervloerisolatie. Deze methode is heel interessant wanneer je de zolder in het meest waarschijnlijke geval als opslagruimte gaat gebruiken, maar niet voor woondoeleinden. Wanneer een dak nog niet is geïsoleerd is zoldervloer isolatie de meest voor de hand liggende methode. Het is een methode die aanmerkelijk goedkoper is dan dakisolatie, en die bovendien eenvoudiger is aan te brengen. Je zorgt ervoor dat jouw zolder geen volume meer is in je woning wat moet worden verwarmd.
– Dak en zoldervloer isolatie. Wanneer je zowel je dak als de vloer van je zolder isoleert creëer je de ideale basis voor een extra woonlaag in je huis. Je zorgt voor een goede isolatieschil waardoor je aanmerkelijk minder zal hoeven te stoken in je huis. Bovendien zorgt deze vorm van isolatie ervoor dat je niet alleen je zolder isoleert tegen kou, maar ook tegen omgevingsgeluid.